SSIF Resultat mm

 

En fantastisk golf-upplevelse.

 

Undertecknad fick nöjet att vara med om SSIF:s Riksmästerskap i golf den 12-13 aug 2011. Utan mer ingående kunskap om golf erbjöds jag att följa med golfrundan som fotograf. Det blev inte bara en, utan två golfrundor á 18 hål! Dels fredagen Kobergs Golfbana i Trollhättan, sedan Onsjö golbana i Vänersborg. Det blev en sällsam och mycket spännande upplevelse.

 

När vi anlände till golfbanan var det först diverse förberedelser såsom uppackning och montering av utrustningen. Detta utfördes med stor noggrannhet och efter vad jag kunde förstå, väl invanda rutiner. Inget lämnades åt slumpen, utan man ville vara väl förberedd en hård tävlingsdag. Med andra ord, ett proffsigt förhållningssätt till sin sport. Därefter promenerade man med bestämda och raska steg till banans drivingrange. Här uppehöll man sig ca 15 min. med att stretcha, ”slå in sig”, och känna formen. Det hela utfördes under förhållandevis stor tystnad, utan mer ingående diskussion med grannarna. Alla utförde ungefär samma övningsmoment och man var ganska sammanbiten. En del fortsatte med attputta in sig härför anlagd green. Efter ca 30 minuter var det dags att bege sig till detstart-hålman blivit tilldelad.

 

Här träffad man de andra personerna som man skulle ha som medtävlare golfrundan. Och se, inträffade en tydlig förändring. Tystnaden och den sammanbitna blicken byttes mot en hövlig och mycket gästvänlig attityd mot sina kontrahenter. Under spelets gång uppluckrades den spända fasaden ännu mer, och man skämtade och diskuterade banornas olika hinder och svårighetsgrader. Utan att för den skull tubba tävlingsinstinkten. Man gladdes åt sin egen framgång och uppmuntrade varandra ibland vid sämre insatser. Man tog sig med raska steg mellan de olika greenerna. Några förberedde sig väl inför nästa slag, medan andra kanske tog sig väl hastigt fram.

 

Inramning var magnifik båda banorna, solen strålade från en vackert blå, och typisk svensk sommarhimmel. Vid Kobergs Golklubb hade man dessutom Kobergs vackra slottsmiljö in knutarna. Alla vet ju att de flesta golfbanor är en lisa för själen när det gäller naturupplevelse, och Kobergs Golklubb når sannerligen stora höjder i detta sammanhang. Onsjö, utan slott, men med en vackert kuperad bana, invävd i skogen, stod inte långt efter. När det gäller själva tävlingsförhållandena var dock Onsjö ett strå vassare än Koberg, förstod jag av experterna.

 

När man tagit sig igenom sina 18 hål, umgicks man hjärtligt kring borden på golfklubbens restaurang. Skryt, skratt och tandagnisslan över dagens insatser, blandades och sköljdes ner med vatten eller öl och en välförtjänt måltid.

 

Jag har nu fått en bättre inblick i vad golf är. Det är en spännande och oerhört krävande sport, när det gäller precision, psyke, styrka, smidighet och inte minst uthållighet. Det är en gemytligt och trevlig social anda bland alla deltagarna och ger en oerhört fin naturupplevelse. Jag är mycket tacksam för att jag fick hänga som fotograf, det var mycket spännande och intressant och jag har lärt mig mycket om golf, olika sätt att stå, sikta, slå och svinga en klubba. Tro mig, annars hade jag inte gått med två banor med 36 hål, två dagar….utan klubbor!

 

Med vänliga hälsningar

William Rasmussen

Golf-fotograf

PS! Hur det gick i tävlingen? Det redovisar Lasse!

 

                                                                                    # # #

 

Tillbaka